Özel veya Vakıf Üniversitelerinde Lojistik Okumak

Ahmet

İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik hakkında görüşlerin nelerdir? İstanbul’da açılmış diğer 4 yıllık vakıf üniversitelerindeki bölümlerden eksisi var mıdır? Yoksa önerebileceğiniz bir bölüm müdür?

Onun dışında bölümün pek popüler olmaması bir avantaj mıdır dezavantaj mıdır? Söylenildiği gibi piyasada 4 yıllık eleman eksikliği ciddi derecede var mı? Ve diğer bölümlerdeki gibi herkes tecrübeli eleman isteyince insanların ilk olarak çalışmaya başlayıp tecrübe kazanacakları şirket eksiklikleri var mı?

 

Emre

Her okulun kendi içerisinde eksileri ve artıları olabilir. Ama İstanbul Üniversitesinin en büyük artısı bu alanda ilk olması ve hocaları gerçekten çok iyi diyebilirim. Tabi vakıf üniversitelerinin de kendilerine göre artıları var. Sektöre ilgili olmaya çalışmaları, ve lojistiğin önemini gerçekten bilmeleri gibi.
Lojistik bölümüne gelince aslında sandığının aksine popüler bir bölümdür. Özellikle lojistik gelişmişliğin fazla olduğu şehirlerde.
ve evet gerçekten bu bölümde eğitim almış insanların istihdamı malesef çok az ve bu bu bölümde okuyan öğrenciler için bu bir avantaj.
Tecrübe de zamanla kazanabileceğin bir şey. Okul süresince eğer sektörle içli dışlı olursan zaten bunu bir nebze halledebilirsin. Bazı şirketler özellikle yetiştirmek üzere bile çalışan arıyor. Bu sebeple bunları çok dert etme, en azından yabancı dilin kadar…

One comment

  1. 1

    merhaba ben posta hizmetlerini bölümünü okuyorum seneye ALLAHIN izniyle bitireceğim bu günlerde bilindiği gibi bizim ptt hizmetleri bölümü özelleşti bizde dgs sınavıyla bu bölüme geçiş yapabiliyoruz bu konuyla ilgili size 1-2 sorum olacaktı.
    1. Bu bölüm gerçekten geleceğin bölümleri arasında mı?
    2. Bu bölümden mezun olduktan sonra devlet dairesinde mi yoksa özel şirketlerde mi çalışılıyor?
    3. Eğer devlet dairesinde çalışma alanlarımız varsa bunlar hangileridir ?
    Sorulara vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim..

Lütfen Görüşünüzü Bizimle Paylaşın